Møt våre pelskledde kolleger

Koseglade gledesspredere  løfter stemningen på Webstep Stavanger-kontoret

Hos Webstep i Stavanger, har flere av konsulentene valgt å ta med sine firbente venner til kontoret. Dette har ført til en rekke fordeler som påvirker både arbeidsmiljøet og produktiviteten.

Det er velkjent at dyr ofte har en beroligende effekt på mennesker. Nå er det tommel opp for at ansatte kan ha med hund på jobb Webstep-kontoret. Det har gitt mye ekstra humør og  mange fine gevinster.. Stressnivået synker, og det generelle humøret blir bedre. I Stavanger har dette blitt et svært positivt tilskudd i hverdagen for de ansatte.

Therese Tran og Per Kristian Røsandhaug har fått besøk av Torbjørn og hunden Bjørn.

Therese Tran og Per Kristian Røsandhaug har fått besøk av Torbjørn og hunden Bjørn.

Ingen allergier, og bedre logistikk på hjemmebane.

En av de første bekymringene som kan oppstå når man vurderer å ha hunder på kontoret, er allergier. Heldigvis finnes det ingen allergikere blant de ansatte i Stavanger, noe som gjorde det enkelt å innføre denne policyen. I tillegg til at hundene sprer mye glede, forenkler også dette logistikken til konsulentene i hverdagen.

De trenger ikke lenger bekymre seg for å organisere hundepass eller bekymre seg for sine firbente venner mens de er på jobb, sier Arne som er avdelingsleder i Webstep Stavanger.

Fellespauser og bedre samarbeid

Hundene har åpnet dørene for uformelle kosepauser i gangene og interaksjoner mellom de ansatte. Dette har ført til bedre teambygging og samarbeid på tvers av avdelinger. Ikke minst åpner dette opp for en liten luftetur i løpet av dagen. Noe som de andre kollegaene også hiver seg med på dersom anledningen byr seg.

- Å ha hunder rundt oss på kontoret har også en rekke helsefordeler. Korte turer med hundene bidrar til at våre ansatte blir mer aktive i løpet av dagen, og dette har en positiv innvirkning på deres generelle helse.
Therese Tran, Rådgiver i Webstep Stavanger

I tillegg hjelper det også å redusere stillesitting, noe som er viktig for mange som tilbringer mye tid foran pulten og dataskjermen.

Bjørn og Kasper på besøk på kontoret i Stavanger.

Bjørn og Kasper på besøk på kontoret i Stavanger.

En kollektiv glede

I tillegg til alle de nevnte fordelene, gir tilstedeværelsen av hunder på kontoret oss også en følelse av fellesskap og glede. Å se hundene løpe rundt i kontorlandskapet, høre deres små bjeff og motta deres kjærlige klapp gjør hverdagen lysere og mer gledelig for alle.

Chris er en av konsulentene som arbeider på kontoret i Stavanger. Han har siden han startet i Webstep tatt med seg sin hund Baloo, på kontoret.

I en travel hverdag er fleksibilitet nøkkelen, og Webstep har skjønt dette. Jeg har barnehage til barna, men når det gjelder Baloo, er det ikke alltid like lett å finne gode alternativer. Han trives riktignok hjemme alene, men av og til er det rett og slett koseligere å ha ham med på kontoret.

Jeg begynte å ta med Baloo av og på siden jeg startet i Webstep. Det skjer som regel spontant, og det varierer fra måned til måned. Hvis noen av kollegene mine spør om å få ha ham med, blir han med allerede neste dag.

Han er komfortabel med å være hjemme alene gjennom en arbeidsdag, men av og til passer det seg ikke, og da er det enkelt og greit å ha han med på jobb.

Å ha muligheten til å ta med med Baloo på jobb er virkelig et privilegium, og det gir en ekstra dimensjon til arbeidsdagen min.
Chris Skjørestad, konsulent i Stavanger.

Baloo er ikke bare en kosebamse; han er som en pelskledd terapeut for hele kontoret. Hans positive energi og glede smitter over på alle. Jeg mener virkelig at å inkludere hunder på arbeidsplassen er en fantastisk idé, og jeg oppfordrer andre bedrifter til å vurdere lignende tiltak.

Han er svært energisk og sosial. Han trives i settinger med folk og aktivitet, heller enn et tomt hus uten noen hjemme. Om han kunne valgt selv, hadde han blitt med oss på alt vi gjorde hele dagen, hver dag. Da må han jo få lov å være med.

Webstep har virkelig skapt et unikt miljø. Å ha med Baloo gjør arbeidsdagen mer givende, og det skaper en felles glede for alle. Jeg ser frem til hver dag på jobb, vel vitende om at Baloo er velkommen her.

Chris Skjørestad med sin hund Baloo.

Chris Skjørestad med sin hund Baloo.

Torbjørn med sin hund, Bjørn.

Torbjørn med sin hund, Bjørn.

Torbjørn med sin hund, Kasper.

Torbjørn med sin hund, Kasper.

En glad og effektiv arbeidsdag med firbente venner på kontoret

Bjørn og Kasper er begge australske cobberdogs. Bjørn er 2 år gammel, mens Kasper er 8 år gammel. Torbjørn har hatt med Bjørn og Kasper på kontoret i omtrent to år nå, og syns det fungerer utrolig bra.

De er med omtrent en gang i uken, og ser ut til å elske det. De er ikke bare flotte kollegaer, men de gir også mine arbeidsdager en ekstra dimensjon av glede og positiv energi.

- Å kunne ta med mine hunder, på kontoret er viktig for meg av flere grunner. For det første er de fantastiske gledesspredere som gir både meg og mine kollegaer glede.
Torbjørn Høiland

Denne løsningen forenkler også Torbjørn sin hverdag. Etter endt arbeidsdag kommer han hjem med to glade og slitne gutter som gir han muligheten til å slappe av og nyte kvelden. Da kan han bruker mer tid på å gjøre ting han liker, som å "game" istedenfor å bekymre seg for at hundene trenger ekstra oppmerksomhet.

Mine kollegaers reaksjoner på at jeg tar med mine hunder på jobb er positive og morsomme. Spørsmål som "Hvor er Bjørn i dag da?" fra Therese og uttalelser som "Åh, jeg liker Kasper best fordi da får jeg så mye kos" , viser at mine kollegaer også setter pris på at jeg tar de med. Det syns jeg er koselig!